Artikuj

Kurban Bajrami, dita e përkushtimit dhe afrimit me Zotin

Ud’hija i referohet ritualit të therjes së një kafshe që kryhet Ditën e parë të Kurban Bajramit, ose dy ditët e tjera pas tij. Kjo është një nga dy festimet vjetore për

Artikuj Pyetje - Përgjigje

Çfarë e bën të veçantë Ditën e Arafatit?

Nesër është Dita e Arafatit. Në mënyrë që të përgatitemi si duhet për këtë ditë, ne duhet që të jemi të informuar për rëndësinë e saj. -Është Dita që Allahu

Pyetje - Përgjigje

Cilat janë disa nga kuptimet që nxjerrim nga emri i Allahut es-Selām?

Fjala selām vjen nga rrënja me tre shkronja sīn-lām-mīm, që do të thotë të jesh i patëmetë dhe në siguri të plotë. Selām në veçanti do të thotë paqe, shëndet

Pyetje - Përgjigje

Ku po e kërkon paqen në jetën tënde?

Ne të gjithë duam të shkojmë drejt paqes ose asaj që duket se na jep qetësi dhe çlirim, ndonjëherë edhe pa e kuptuar. Disa mund të bëjnë gjërat e dukshme,

Të përzgjedhura

Mos resht së përmenduri emrin e Tij të Lartë

Mos e lini përmendjen e Zotit për shkak të mungesës suaj të përqendrimit brenda saj. Braktisja juaj e përkujtimit të Tij është më e keqe se shkujdesja gjatë përkujtimit të

Pyetje - Përgjigje

Cili është qëllimi i ekzistencës sonë në këtë botë?

Allahu thotë: “Unë nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit përveçse të më adhurojnë Mua.” [Kuran 51:56] Kjo është një çështje e identifikimit të realitetit shpesh të harruar të jetës

Artikuj

Nuk është sasia e asaj që ke, por begatia që Zoti vendos brenda saj…

Me termin begati (bereqet) nënkuptohet rritja dhe shtimi. Ky sekret mund të zbatohet për atë që është e prekshme (p.sh., pasuria) ose jomateriale (p.sh., koha). Me të nënkuptohet se diçka

Artikuj

Tre investimet më të rëndësishme të besimtarit gjatë jetës së tij

Një ndër principet më të rëndësishme që Islami i fton njerëzit është edhe ftesa për të dhënë një kontribut në shoqëri, apo thënë ndryshe, shërbimi ndaj krijesave të Allahut. Çdokush

Pyetje - Përgjigje

Çfarë e bën të veçantë Ditën e Arafatit?

Nesër është Dita e Arafatit. Në mënyrë që të përgatitemi si duhet për këtë ditë, ne duhet që të jemi

Lexo më shumë

Cilat janë disa nga kuptimet që nxjerrim nga emri i Allahut es-Selām?

Fjala selām vjen nga rrënja me tre shkronja sīn-lām-mīm, që do të thotë të jesh i patëmetë dhe në siguri

Lexo më shumë

Histori

Histori Të përzgjedhura

Kush është më trim 

Pyet Hz. Ali r.a. se kush është njeriu më i guximshëm? Ata i thanë: Ti je më i guximshëm. Hz. Ali r.a. tha: ” Unë nuk jam përballur me asnjë person pa pasur një frikë përbrenda, kështu që më thoni kush është më i guximshëm.” Nuk e dimë i thanë. Hz. Ali r.a vazhdon dhe […]