Zoti pranon atë që është e pastër dhe e sinqertë

Profeti foli për një njeri që donte të jepte bamirësi, kështu që ai doli për 3 net rresht dhe vendosi para në duart e 3 njerëzve të rastësishëm. Ai pa e ditur ia dha një gruaje të përfshirë në prostitucion, një hajduti dhe një burri të pasur. Kur njerëzit e qytetit morën vesh për bamirësinë e tij ‘të kotë’, e cila përfundoi në ‘duar të gabuara’, ata filluan ta ngacmonin atë, por ai vazhdonte të përsëriste: ‘O Allah, i gjithë falënderimi të përket vetëm Ty!’ Ai nuk pranoi të ndihej i zhgënjyer dhe refuzoi të besonte se Allahu do t’i linte përpjekjet e tij të dështonin.

Ai pastaj pa një ëndërr ku i thuhej: ‘Ndoshta bamirësia jote ndaj hajdutit e ndaloi atë të grabiste. Ndoshta bamirësia juaj ndaj prostitutës e shpëtoi atë nga rënia në haram. Ndoshta bamirësia jote ndaj të pasurit i dha një mësim, e bëri atë të reflektojë dhe e bëri atë të japë lëmoshë nga ajo që Allahu i ka dhuruar “.

Cili është morali? Caktimi i Allahut është i përsosur dhe veprimet e sinqerta nuk shkojnë kurrë kot. Mos i tallni veprimet e asnjë personi, mos i gjykoni, mos i nënvlerësoni ato ose mos shikoni askënd me përçmim. Ai person që e përqeshët mund të jetë ai që në të vërtetë është pranuar nga Allahu.

[Transmeton Buhariu dhe Muslimi]

Postime të ngashme

%d bloggers like this: