Mos u nxitoni

Ju tha A’meshit r.h.

Ti e ke ringjallur diturinë, sepse ti ke mësuar kaq shumë nxënës.

Ai tha kështu: “Mos jeni aq të nxituar, sepse një e treta e nxënësve e gjen vdekjen, para se të bëhen dijetar të vërtetë. Një e treta tjetër shkon nëpër dyert e qeveritarëve (mbretit), këta janë njerëzit më të këqij.

Dhe prej të tretës së mbetur, shumë  pak prej tyre munden të shpëtojnë veten e tyre.”

*Imam Ebu Hamid el-Gazali; Ihjau Ulumi’d Din

Përgatiti: Marius Tafani

© URTËSI.AL

Postime të ngashme

%d bloggers like this: