Prejardhja e Profetit a.s.

“إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَى مِنْ وَلَدِ إِبْرَاهِيمَ إِسْمَاعِيلَ، وَاصْطَفَى مِنْ بَنِي إِسْمَاعِيلَ بَنِي كِنَانَةَ، وَاصْطَفَى مِنْ بَنِي كِنَانَةَ قُرَيْشًا، وَاصْطَفَى مِنْ قُرَيْشٍ بَنِي هاشم، واصطفاني من بني هاشم.”

Padyshim që Allahu ka zgjedhur Ismailin prej bijëve te Ibrahimit, ka zgjedhur bijtë e Kinanes nga bijtë e Ismailit, ka zgjedhur Kurejshët nga bijtë e Kinanes, ka zgjedhur bijtë e Hashimëve nga Kurejshët dhe më ka përzgjedhur Mua nga bijtë e  Hashimëve.

* Muslim / Ahmed b. Hanbel

Përgatiti: Marius Tafani

© URTËSI.AL

 

Postime të ngashme

%d bloggers like this: