Tags : featured

Urtësia e Imam Malikut

Njëherë e pyetën Imam Malikun (r.a), përse ai ishte i angazhuar shumë me grupet e dijes dhe jo me aspektet e tjera të Islamit. Ai iu përgjigj duke prekur aspektin e personalitetit shpirtëror dhe tha: “Me të vërtetë që Allahu i ka ndarë punët e mira, ashtu sikurse ka ndarë rrizkun (furnizimin). Dikujt mund t’i […]Lexo më shumë

Profeti Ynë (14) – Rrugëtimi për në Siri dhe Murgu

Çasti për t’u larguar ishte afruar, dhe brenda karvanit që po largohej duke bërë përshëndoshjet e fundit, ishin edhe ata të dy, xhaxha e nip, të cilët po largoheshin duke i përshëndetur të gjithë me dorë. Kohë pas kohe u duhej të qëndronin për t’u qetësuar, sepse udhëtimi ishte i gjatë dhe rraskapitës. Më në […]Lexo më shumë

Nuk e duartrokas padrejtësinë !

Nuk e duartrokas padrejtësinë, Nuk mund ta dua kurrë despotin, E për qejfin e shoqërive të reja , Nuk mund ta shaj, e nuk e shaj të shkuarën. Në qoftë se dikush më sulmon gjyshërit , E mbys, e nëse nuk mund ta mbys, të paktën e përze nga prania ime . Nuk i servilosem […]Lexo më shumë

Profeti Ynë (13) – Përkujdesja e xhaxha Ebu Talibit

Fjalët që po i thoshte Abdulmutalibi ishin testamenti i një babai për Ebu Talibin. Andaj ai e mori Muhamedin e vogël pranë, duke u sjellë me të ngrohtë, po me ngrohtësinë e dhimbsur të një babai. Këndej e tutje, Profeti i profetëve, dhembshurinë e babait do ta shohë nga xhaxhai i Tij, ndërsa ngrohtësinë e […]Lexo më shumë

Si të kujdesemi për lëkurën e bebeve?

Kini kujdes motin Foshnjat mund të ekspozohen në dritën e diellit pas muajit të gjashtë. Në dimër, moti i thatë mund të dëmtojë lëkurën e foshnjës prandaj keni kujdes hidratimin e saj. Koha për banjo Foshnjat kanë nevojë për dy-tri banjo me ujë mesatarisht të ngrohtë, hapi i parë është rregullimi i temperaturës së ujit […]Lexo më shumë

Profeti Ynë (12) – Përkujdesja e gjysh Abdulmutalibit

Si vdekja e Aminës së dashur, si mbetja e nipit të tij fillikat, e mërziti shumë Abdulmutalibin e moshuar. Ai tashmë tregonte ndaj të nipit një dashuri të atillë, të zjarrtë, që nipi i tij i vogël të mos e ndjente kurrsesi mungesën e nënës dhe të babait. Ai përkujdesej aq shumë për të nipin, […]Lexo më shumë

Si të ulni temperaturën pa përdorur ilaçe?

Stina e dimrit shoqërohet me viroza të shumta, duke shkaktuar kështu edhe temperaturë në trup. Do t’ju sjellim dy metoda sesi të ulni temperaturën trupore. Por nëse temperatura ju zgjat për disa ditë, ju duhet të konsultoheni  me mjekun sepse trupi mund të jetë duke luftuar nga ndonjë infeksion.Ja dy mënyrat : Patate :Merrni një […]Lexo më shumë

Profeti Ynë (11) – Vdekja e Aminës së nderuar

Robi i dashur i Allahut ndenji për një farë kohe edhe me nënën e Tij, Aminën. Nëna jonë e nderuar, Amina, mundohej që të mos ia bënte Atij të ndjeshme mungesën e të atit. Ai nganjëherë dilte për të bërë shëtitje me gjyshin e Tij, Abdulmutalibin, dhe nganjëherë e merrnin xhaxhallarët e vet që t’ia […]Lexo më shumë

Kura natyrore kundër viruseve në dimër

Propolis ka aftësinë për të qenë një dizifektues shumë i mirë dhe për trupin e njeriut, në veçanti për rrugët respiratore. Eshtë e prodhuar nga bletët për të mbrojtur kosheren. Duke u marrë në doza të përditshme në të gjithë stinën e ftohtë, propolis kryen një funksion si antibiotik dhe anivirusal natyror, që mbron nga […]Lexo më shumë