Si t’i kalosh vështirësitë e jetës pa u lënduar shumë prej tyre?

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të krahasosh tronditjen dhe trishtimin produktiv me depresionin, dhe vija e ndarjes në të vërtetë është shumë e lehtë për t’u hequr. Kur përqendroheni te vetja juaj dhe në çfarë gjendje të tmerrshme shpirtërore, financiare, shoqërore ose mjekësore jeni, ju bini në depresion. Ju jeni një njeri në një kuti. Në të kundërt, kur shikoni tek Allahu i Madhëruar dhe aftësia e Tij për t’ju shpëtuar nga çdo rrëmujë në të cilën keni hyrë vetë, atëherë po kultivoni një shqetësim aktiv. Ekziston një mënyrë për ta çliruar veten nga ky lloj mundimi. Ka një dritë në fund të tunelit, është e arritshme dhe do të të shpëtojë nëse i përmbahesh litarit të Allahut.

Duke u bërë jehonë këtyre fjalëve, Abdullah ibn Amr ibn el-As (r.a) këshilloi për një mënyrë për të shfrytëzuar shqetësimin aktiv. Ai tha: ‘Nëse do të dinit atë që di, do të qeshnit pak dhe do të qanit shumë, do të bërtisnit sa të kishit në kokë dhe do të qëndronit në sexhde derisa shpina të dorëzohej!’ Bërja serioze e faljeve të detyrueshme, në lidhje me namazin në përgjithësi dhe përqendrimi në cilësinë e sexhdes tuaj, janë të gjitha mënyra për të arritur në anën tjetër të tunelit. Në fakt, ato nuk janë thjesht mjete, por më tepër qëllime. Allahu vetëm na vë në vështirësi për të na kthyer tek Ai. Qëllimi nuk është në të vërtetë të dalësh nga borxhet, ose të shërohesh nga kanceri, ose të kalosh një divorc të vështirë. Përkundrazi, qëllimi është të jesh me Allahun në lumturi dhe trishtim, vështirësi dhe lehtësi. Por lotët , ose ndjenja e dhimbjes, janë një pjesë e rëndësishme e udhëtimit.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: