Lutja është thelbi i adhurimit

Duaja është thelbi e adhurimit sepse ndryshe nga aktet e tjera të adhurimit, zemrat e njerëzve janë gjithmonë të pranishëm kur duan diçka. Dëshirimi i gjërave, së bashku me procesin e marrjes së tyre, është një nga mënyrat më të mira që imani, karakteri dhe dashuria për Allahun të rriten.

Profeti ﷺ ka thënë: “Duaje Allahun për bekimet që Ai të dhuron ty”.

Besoj se nëse doni diçka sinqerisht, do ta prisni. Pritja dhe përmbajtja pas refuzimit ka një ton të mençurisë. Është një mënyrë për të pastruar qëllimin dhe për të fituar kontroll mbi emocionet tuaja. Kur dështoni një herë, nuk mund të provoni gjithmonë përsëri menjëherë. Ka një periudhë shërimi në të cilën ju lidhni plagët dhe rikuperoheni. Nëse hiqni dorë gjatë asaj periudhe shërimi, atëherë në të vërtetë nuk e dëshironit aq sa duhet. Ishte thjesht një tekë. Vonesa dhe pritja pas saj është ajo që ndan tekat nga e vërteta. Trilli e mbulon intelektin. Ju duhet ta hiqni qafe atë në mënyrë që të mendoni qartë. Dëshira e tepërt e skllavëron një person dhe nuk do të shijoni atë që merrni nëse jeni skllav i saj. Hz. Aliu ka thënë se divorcimi i dynjasë ka të bëjë me mos të qenit i kontrolluar nga ajo.

Vonesa gjithashtu forcon karakterin dhe imanin. Nuk ka rrugë të shkurtër për të fituar qëndrueshmëri dhe durim përveçse duke e kaluar atë.

Në këtë ndërprerje, ju mund të mësoni mënyra të reja për të arritur edhe qëllimin tuaj. Asgjë në tokë nuk është më imagjinare se mendja njerëzore nëse dëshiron vërtet diçka. Nëse na jepet menjëherë, atëherë ne jemi të privuar nga shansi për t’u zhvilluar.

Një nga shenjat e vullnetit të Allahut është zhvillimi i ngadaltë por këmbëngulës i një gjëje me kalimin e kohës. Nata zhvillohet në ditë ngadalë, jo papritmas. Po ashtu edhe stinët. Lëvizjet botërore, teknologjia, etj. Është pjesë e drejtësisë së Allahut që Ai u jep njerëzve atë që duan nëse janë këmbëngulës. Insistimi mund të shfaqet vetëm për një periudhë të gjatë kohore. Dhe sa më e madhe të jetë çështja, aq më shumë kohë i duhet për t’u arritur. Insistimi është e kundërta e zemërimit.

Së fundmi, përfundimi se kurrë nuk do të merrni diçka është një besim i pabazë që njerëzit zgjedhin kur besimi ose karakteri i tyre është i dobët. Ju nuk e dini të ardhmen. Nëse duhet të zgjidhni midis të besuarit se do të merrni kundrejt mos marrjes, Profeti ﷺ ka thënë “bëj dua ndërsa je i sigurt për përgjigjen”. Kështu që herën tjetër që mendja juaj do të thotë “nuk do të ndodhë” ju do t’i përgjigjeni: si e dini këtë? Asnjë engjëll nuk zbriti dhe ju tha këtë. Në vend të kësaj, çdo dështim ose mos-përgjigje duhet të interpretohet si “ende jo”. Allahu është bujar dhe i shpërblen besimtarët e Tij në këtë botë para botës tjetër.

Postime të ngashme