Kur sheh diçka të mirë dhe të keqe

Profeti a.s lutej kështu kur shihte ose përballej me diçka të bukur/mirë:

اَلْحَمْدُ لِلهِ الَّذِي بِنِعْمَتِهِ تَتِمُّ الصَّالِحَاتُ

“Falenderimi i takon Allahut, me mirësinë/dhuntinë e Tij plotësohen veprat/gjërat e mira!”[1]

Kur shihte ose përballej me diçka të keqe lutej kështu:

اَلْحَمْدُ لِلهِ عَلٰى كُلِّ حَالٍ

“Falenderimi i takon Allahut, në çdo gjëndje!”[2]

 

[1] Ibn-i Mâxhe, Edeb 55

[2] Ibn-i Mâxhe, Edeb 55

 

Postime të ngashme