Lutja ndaj armiqëve!

Profeti a.s i mësonte në këtë formë shokët e tij të cilët kishin dalë për të kërkuar të drejtat dhe lirinë e tyre: “O njerëz! Mos kërkoni të përballeni me armikun. Kërkoni shëndet prej Allahut. Por kur të përballeni me ata, duroni. Dijeni se Xheneti është nën hijen e shpatave.” duke u lutur pastaj në këtë formë:

اَللَّهُمَّ مُنْزِلَ الْكِتَابِ وَمُجْرِيَ السَّحَابِ وَهَازِمَ الْأَحْزَابِ اِهْزِمْهُمْ وَانْصُرْنَا عَلَيْهِم

O Zoti im! Zbritësi i librit (kuranit), lëvizësi i reve, mundësi i ushtrive (armiqëve), mundi ata dhe na ndihmo ne ndaj tyre!”[1]

[1] ‘Buhârî, Xhihâd 112; Muslim, Xhihâd 20.

 

Postime të ngashme

%d bloggers like this: