Kaloi disa minuta në ditë duke medituar mbi mrekullitë që të rrethojnë

Kaloni disa minuta çdo ditë duke soditur krijimin e Zotit.

Në jetën tonë të zënë, shpesh nuk ka kohë për t’iu kushtuar këtij akti të rëndësishëm adhurimi. Megjithatë, nuk është një gjë që është plotësisht e pamundur, pasi nuk përfshin ndonjë ritual. Është e lehtë të soditësh mrekullitë e natyrës sa herë që shohim qiellin dhe shohim diellin, hënën dhe yjet, ose kur ndiejmë ngrohtësi dhe të ftohtë, kur bie shi ose kur qielli shkëlqen nga shkreptima dhe gjëmon nga rrufeja. Edhe trupi ynë është një mrekulli për soditje.

Meditimi jo vetëm që na bën të vlerësojmë fuqinë e Zotit dhe të vlerësojmë favorizimet e Tij të shumta ndaj nesh, por gjithashtu na rrit nga aspekti shpirtëror dhe na sjell më afër Krijuesit tonë.

“Me të vërtetë, në krijimin e qiejve dhe të Tokës dhe në ndërrimin e natës e të ditës, ka shenja për njerëzit e mençur. Për ata që e përmendin Allahun duke qëndruar në këmbë, ndenjur ose shtrirë dhe që meditojnë për krijimin e qiejve dhe të Tokës (duke thënë:) “O Zoti ynë! Ti nuk i ke krijuar kot këto – lartësuar qofsh (nga çdo e metë)! Prandaj na ruaj nga ndëshkimi i Zjarrit. (Al-i Imran, 190-1)

Postime të ngashme

%d bloggers like this: