Si të ulni temperaturën pa përdorur ilaçe?

Stina e dimrit shoqërohet me viroza të shumta, duke shkaktuar kështu edhe temperaturë në trup. Do t’ju sjellim dy metoda sesi të ulni temperaturën trupore. Por nëse temperatura ju zgjat për disa ditë, ju duhet të konsultoheni  me mjekun sepse trupi mund të jetë duke luftuar nga ndonjë infeksion.Ja dy mënyrat :

Patate :Merrni një patate dhe priteni në rrathë. Futeni pataten në çorape dhe lëreni derisa t’ju bie temperatura. Kujdes, mos e mbani pataten shumë gjatë sepse mund ta ulë në minimum temperaturën.

Dush me ujë të vakët: kur keni temperaturë bëni dush me ujë të vakët. Mos përdorni ujë të ftohtë sepse mund t’ju përkeqësojë gjendjen dhe mund t’ju shkaktojë të dridhura.

Postime të ngashme