Shtatëmijë të mira janë në heshtje

Një i urtë ka thënë: “Shtatëmijë të mira janë në heshtje. Janë të përfshira në shtatë fjalë, e secila prej tyre vlen nga njëmijë.

E para: Heshtja është ibadet që nuk ka lodhje.

E dyta: Heshtja është zbukurim pa stoli.

E treta: Heshtja është dinjitet pa pushtet.

E katërta: Heshtja është kullë pa mure.

E pesta: Heshtja është frenim nga çfarëdo arsyetimi.

E gjashta: Heshtja është ruajtje nga kiramen-katibinët.

Dhe e shtata: Heshtja është mbulesë e turpeve.”

 

Postime të ngashme

%d bloggers like this: