Respekti ndaj mësuesve

Imam Shafiu ka thënë rreth mësuesit të tij Imam Malikut:

“Unë do t’i shfletoja me kujdes fletët e librit kur isha në prezencë të Imam Malikut, në sajë të respektit të madh që kisha për të dhe nga dëshira për të mos e shqetësuar atë nga zhurma e tyre.”

(Neveviu, “Maxhmu”, 67)

Postime të ngashme

%d bloggers like this: