Pse femrat qajne?

Njehere nje person duke biseduar me nje njeri te moshuar e pyeti:

“Kam kaluar tere jeten duke pyetur veten time se perse femrat qajne, a mos valle e di arsyen o plak i urte?”

Plaku buzeqeshi dhe i tha: 

“Kur femra u krijua, ajo u krijua ne menyre te većante. Allahu krijoi shpatullat e saj aq te fuqishme sa mund te bartin peshen e botes, dhe njekohesisht ne ato shpatulla mund te gjesh ngrohtesi dhe dashuri.

Ajo e ka fuqine te lindë nje femije dhe te vuajë nate te gjata pa gjume duke u brengosur per te, ajo e ka nje fuqi qe i mundeson asaj te vazhdoj pikerisht aty ku meshkujt do te hiqnin dore.

Ajo e ka fuqine qe te kujdeset per familjen ne semundje dhe ne kohe te veshtira dhe asnjehere te mos ankohet.

Por mbi te gjitha, Allahu i dha asaj lot, qe ti derdhe sa here qe te kete nevoje. Eshte loti i saj, vecanerisht i saj per ta derdhur, pikerisht ai lot tregon se sa e fuqishme eshte ajo. Ajo nuk ka nevoje per nje arsye, nuk ka nevoje per nje shpjegim, eshte loti i saj.

E sheh biri im, bukuria e femres nuk eshte ne veshjen e saj, ne pjeset e trupit te saj, ne floket e saj, bukuria e vertete e femres duhet te shikohet ne syte e saj, sepse syte jane nje lidhje qe te dergojne ne zemren e saj, ne vendin ku dashuria eshte e madhe” – Perfundoi plaku

Postime të ngashme

%d bloggers like this: