LLOJET E PASURIVE PËR TË CILAT DETYROHET DHËNIA E ZEKATIT  

Llojet e pasurive, për të cilat detyrohet dhënia e zekatit, janë:

  1. Zekati në ar, argjend dhe monedha, pavarësisht nga lloji,
  2. Zekati në kafshë,
  3. Zekati në mallra tregtie
  4. Zekati në xeherorë dhe pasuri të fshehur në tokë
  5. Zekati në bereqetet (mirësitë) tokësore.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: