Dy fjalë mbi jetën e Hz. Sevde r.a

Kush ishte Hz. Sevde r.a?

– Emri i saj është Sevde bintu Zem’a.

– Para se të martohej me Profetin s.a.s ajo ka qenë e martuar me Sekran Bin Amrin.

– Bashkë me të shoqin ishin nga të parët që pranuan Islamin dhe emigruan së bashku në Etiopi.

– Profeti s.a.s u martua me të pas vdekjes së të shoqes, Hatixhes r.a.

– Ajo ishte e njohur si xhymerte (bujare) e madhe dhe jepte shumë sadaka.

– Ka emigruar dy herë për hir të fesë; në Etiopi dhe në Medine.

– Ndërroi jetë në moshën 72 vjeçare në Medine në kohën e Hz. Omer r.a.

– Ajo kishte një shpirt gazmor dhe gjithmonë e bënte të qeshte Profetin Muhammed s.a.s.

– Transmetoi nga Profeti Muhamed s.a.s 5 hadithe.

Postime të ngashme