Duaja e Hz. Junus a.s

وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَىٰ فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

Leximi i duasë: “Ue dhennûni idh dhehebe mugâdiben fe dhanne en len nakdire alejhi fe nâdâ fidh dhulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minedh dhâlimîn (dhâlimîne).”

Kuptimi: (Përkujto) Edhe atë të peshkut (Junusin) kur doli i hidhëruar (prej popullit) dhe mendoi se nuk do t’i vijë më puna ngushtë, po në errësira ai tha se: “Nuk ka Zot pos Teje. Ti je i pastër, nuk ke të meta. Unë i bëra padrejt vetes!” (Enbija, 87)

 

Postime të ngashme