Cili ishte sekreti i Ebu Bekrit (r.a.)?

Ebu Bekri nuk e duroi varfërinë e Ebu Dherrit apo Bilalit (r.a.), megjithatë ai i tejkaloi ata.

Ai nuk transmetoi mijëra hadithe si Ebu Hurejra apo Enesi (r.a.), megjithatë ai i tejkaloi ato.

Ai nuk u torturua si Habab b. Eret ose Sumejje (r.a.), megjithatë ai i tejkaloi ata.

Ai nuk u plagos rëndë në betejë si Talhah apo Halidi (r.a.), megjithatë ai i tejkaloi ata.

Ai nuk u martirizua në betejë si Hamzah ose Mus’abi (r.a.), megjithatë ai i tejkaloi ata.

Cili ishte atëherë sekreti i epërsisë së Ebu Bekrit?

Bekër ibn Abdillah el-Muzani na thotë: “Ebu Bekri nuk i tejkaloi ata përmes agjërimeve dhe namazeve të shumta, por me diçka që ishte rrënjosur thellë në zemrën e tij.”

Vëllezër dhe motra, shumë herë përqendrohemi te veprimet e gjymtyrëve dhe i harrojmë veprimet e zemrës.

Në këtë botë, distanca që udhëtojmë matet me hapat e këmbëve tona, por distanca që udhëtojmë në udhëtimin tonë drejt Ahiretit, matet me hapat e zemrave tona.

O Allah, mbushi zemrat tona me besim, dashuri dhe sinqeritet!

Postime të ngashme

%d bloggers like this: