Ç’është sinqeriteti në dashurinë për Allahun?

Një person i sinqertë jo vetëm që e do Allahun nëpërmjet veprimeve të devotshmërisë, por gjithçka që bën një rob i sinqertë i Zotit është nga dashuria për Allahun dhe është në një mënyrë të dashur për Allahun. Dashuria për bashkëshortin apo bashkëshorten, për shembull, është një shprehje e dashurisë së tyre për Allahun. Në fakt, çdo marrëdhënie që ata kanë është e frymëzuar dhe e formësuar nga dashuria e tyre për Allahun e Lartësuar.

Kjo është gjendja të cilën ne duhet të përpiqemi ta kultivojmë. Bëni gjithçka që ia vlen të bëni në jetë si shprehje e dashurisë për Allahun. Konsideroni sesi shprehni dashurinë për Allahun në ushqimin që hani? Në kafen apo çajin që pini? Si mund ta shprehni dashurinë për Allahun në marrëdhëniet tuaja familjare? Si e doni Allahun përmes prindërimit tuaj?

Postime të ngashme

%d bloggers like this: