• July 8, 2020

Vrapimi, ilaç i vërtetë

Nëse vraponi tri herë në javë për një orë të plotë apo këtë e bëni çdo ditë, keni investuar shumë tek shëndeti juaj.

Vrapimi i bën mirë zemrës, sepse përmirëson qarkullimin e gjakut. Gjatë ushtrimit fizik hyjnë në qarkullim substancat që kanë efekt gjerues për enët e gjakut, si p.sh. adrenalina.

Kjo ul tensionin arterial dhe normalizon punën e zemrës. Lidhur me trurin stimulon prodhimin e endorfinave, të cilat ulin perceptimin e dhimbjes, reduktojnë efektet negative të tensionit nervor dhe përmirësojnë humorin.

Vrapimi rregullon funksionet e aparatit tretës. Dhe për kockat luan një rol të rëndësishëm pasi rrit rezistencën e tyre rreth 40%. Vrapimi gjithashtu ul rrezikun e shqetësimeve kardiovaskulare me 50%.

Lufton obezitetin, sepse në çdo kilometër vrapim digjen rreth 70 kalori. Nëse vrapimi bëhet rregullisht tri herë në javë nga 1 orë ose më shpesh, që pas muajit të parë pesha trupore bie, duke mbajtur një ritëm të qëndrueshëm.

Postime të mëparshëm

Sunduesi

Postime të rradhës

Burimet themelore të trashëgimisë sonë kulturore