Pse gjumi i tepërt dëmton shikimin?

Sipas studimit më të fundit rezulton se ai që bën më shumë se tetë orë gjumë gjatë natës rrezikohen nga verbërimi.

Gjumi i tepërt mund të shkaktojë dëmtim të shikimit, për shkak se gjumi i tepërt çon në një degjenerim makular, thuhet në studim.

Ata të cilët flenë edhe më gjatë janë gjithashtu shtatë herë më të rrezikuar nga një fazë më e avancuar e këtij problemi.

Degjenerimi makular është një sëmundje e cila gradualisht shkatërron shikimin e kthjellët.

Ky kusht është shkaktar i humbjes së shikimit tek shumë njerëz. Kështu leximi nga afër bëhet shumë i vështirë.

Hulumtimi nga doktori Rahul Khurana nga Kalifornia, u vërtetua pasi ai analizoi disa pacientë me dhe pa këtë sëmundje. Ata të cilët e kishin këtë gjendje treguan se kishin fjetur më shumë se tetë orë gjatë natës.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: