Pa këto katër cilësi, nuk mund të gjesh rehati dhe shpëtim

Pa këto katër cilësi, nuk mund të gjesh rehati dhe shpëtim në këtë botë:

(1) Të falësh mangësitë e njerëzve,

(2) të mos u bësh njerëzve keq,

(3) të gostitësh njerëzit aq sa ke mundësi

(4) për të mirat e tua mos prit të njëjtën (të shpërblehesh në këtë botë nga njerëzit).

Pra, kështu e gjen shpëtimin.

|Hatem b. el-Esem|

Ihjau Ulumi’d-Din

Përgatiti: Marius Tafani

© URTËSI.AL

Postime të ngashme

%d bloggers like this: