Pse duhet të konsumojmë sa më shumë portokallë këto ditë?

Portokalli

Në 100 g portokall ndodhen:

Kilokalori   ………..  26

Kalçium (mg) ………. 33

Potasium (mg) ……… 110

Vitaminë C (mg) ……… 38

Fibra (mg) ……………  1.2

Portokalli ndihmon sistemin mbrojtës të trupit të njeriut, duke rritur kështu rezistencën për tu mbrojtur nga infeksionet e ndryshme. Një nga arsyet e kësaj është gjenda e vitaminës C te portokalli, e cila përmirëson absorbimin e hekurit.

Ndihmon shumë në parandalimin e disa kancereve. Nga studimet e bëra është se nxjerrë si rezultat se njerëzit që hanë portokalle rregullisht kanë një rezistencë më të madhe ndaj kancereve, sidomos ndaj kancerit të stomakut.

Petkina që ndodhe te portokalli ndihmon shumë në uljen e kolesterolit në gjak.

Gjithashtu përmbajtja e shumtë e vitaminës C, rregullon qarkullimin e gjakut në vena dhe kapilarë.

Postime të ngashme