Fëmija juaj refuzon ushqimin? Ja zgjidhja

Shpesh fëmijët nuk kanë marrëdhënie të mirë me ushqimin,nuk hanë atë që ju duhet në mënyrë që të ushqehen shëndetshëm, por ato që ju shijon më tepër. Për të arritur që fëmijët të hajë çdo lloj ushqimi duhet të ndiqni disa hapa.

1. E gjithë familja duhet të ketë në pjatë të njëjtin lloj ushqimi

Fëmijët janë të prirur të imitojnë të rriturit, kjo nuk përjashton as ushqimin.

2. Zbulo shije të reja

Gatuaj çdo ditë ushqime me shije të ndryshme dhe përpiquni që fëmijët t’i provojnë.

3. Vendosni një orar fiks për të ngrënë

Të hash në orar është kulturë që duhet ta ketë çdo familje sepse kjo bën që të gjithë të mblidhen bashkë.

4. Fikeni televizorin

Në orarin e ngrënies televizori dhe çdo mjet tjetër, që tërheq vëmendjen e fëmijëve nuk duhet të jenë prezent.

5. Merrini fëmijët me vete kur bëni pazar

Lërini fëmijët që gjatë pazarit t’i zgjedhin vetë frutat dhe perimet, kjo i bën ata të jenë më afër ushqimeve si dhe t’i hanë më me dëshirë ato.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: