Dy fjalë për jetën e Hz. Zejneb r.a

Kush ishte Hz. Zejneb r.a?

– Para se të martohej me Profetin s.a.s, Zejnebja ka qenë e martuar me Abdullah Bin Xhahshin, pas vdekjes së këtij të fundit në luftën e Uhudit.

– Është e para grua që i ka vdekur Profetit s.a.s në moshë të re. Ndërroi jetë në Medine, pasi qëndroi me Profetin s.a.s vetëm tetë muaj.

– U varros në varrezat e Bekias në Medine në moshën tridhjetë vjeçare

– Është quajtur ndryshe “nëna e të mjerëve”, pasi i donte shumë dhe i ndihmonte ata.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: