Duatë e Hz. Ibrahim a.s

رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَا ۖ إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ

Leximi i duasë: “Rrabbenâ uexh’alnâ muslimejni leke ue min zurrijetinâ ummeten muslimeten leke ue erinâ menâsikenâ ue tub’aleynâ inneke entetteuâburrahijm.”

Kuptimi: “Zoti ynë, bëna neve dyve besimtarë të sinqertë ndaj Teje dhe nga pasardhësit tanë, njerëz të bindur ndaj Teje, na i mëso rregullat e ibadetit (adhurimit) tanë dhe falna neve, vërtet Ti je që falë shumë, je mëshirues”! (Bakara, 128)

 

رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Leximi i duasë: “Rrabbenâ ueb’ath fîhim rresûlen minhum jetlû alejhim âjâtike ue juallimuhumul kitâbe uel hikmete ue juzekkîhim inneke entel azîzul hakîm(hakîmu).”

Kuptimi: “Zoti ynë, dërgo ndër ta, nga gjiu i tyre të dërguar që t’u lexojë atyre ajetet Tua, t’u mësojë atyre librin dhe urtësinë, e t’i pastrojë (prej ndytësisë së idhujtarisë) ata. S’ka dyshim se Ti je ngadhënjyesi, i dijshmi.” (Bakara, 129)

 

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ

Leximi i duasë: “Rrabbixh’alnî mukîmes salâti ue min dhurrijjetî rrabbenâ ve tekabbel duâi.”

Kuptimi: “O Zoti im! Më bën mua nga ata që falin namazin, e edhe prej pasardhësve të mi dhe pranoje lutjen time o Zoti ynë!” (Ibrahim, 40)

 

رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

Leximi i duasë: “Rrabbenâgfirlî ue li uâlidejje ue lil mu’minîne jeume jekûmul hisâb.”

Kuptimi: Zoti ynë! Më fal (gabimet) mua edhe prindërve të mi, fali edhe të gjithë besimtarët ditën kur jepet llogaria.” (Ibrahim, 41)

 

رَبِّ هَبْ لِي حُكْمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ

وَاجْعَلْ لِي لِسَانَ صِدْقٍ فِي الْآخِرِينَ

وَاجْعَلْنِي مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعِيمِ

Leximi i duasë: “Rrabbi heb lî hukmen ue elhiknî bis sâlihîn. Uexh’al lî lisâne sidkin fîl âhirîn. Uexh’alnî min ueraseti xhennetin naîm.”

Kuptimi:  “Zoti im, më dhuro mua urtësi dhe më bashko me të mirët! Më bën përkujtim të mirë ndër ata që vijnë pas. Më bën prej trashëguesve të xhennetit të begatshëm!” (Shuara, 83-85)

 

Postime të ngashme