Disa lutje që lexohen në çaste vështirësie

اللَّهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو فَلَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ وَأَصْلِحْ شَأْنِي كُلَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ

“Zoti im, mëshirën Tënde shpresoj, mos më lër tek vetja ime qoftë dhe për një përpëlitje të syve dhe ma përmirëso të gjithë çështjen time. Nuk ka zot tjetër veç Teje.”

حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

“Na mjafton Allahu, sa Mbrojtës i mirë që është Ai.”

اللَّهُ رَبِّي لَا أُشْرِكُ بِهِ شَيْئَاً

“Allahu është Zoti im dhe nuk i shoqëroj asgjë Atij.”

يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ

“O i gjallë dhe i përjetshëm! Kërkoj strehim te mëshira Jote.”

لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ

“Nuk ka zot tjetër veç Teje, Ti je i patëmeta, ndërsa unë isha prej atyre që i bënë padrejtësi vetes.”

Në Kuran thuhet që këto fjalë u lexuan nga Junusi (a.s) kur ai ishte në barkun e peshkut dhe Allahu e shpëtoi. Profeti Muhamed (a.s) ka thënë se kushdo që i lutet Allahut duke përdorur lutjen e mësipërme, atëherë Ai do t’ia pranojë atë.

Postime të ngashme