Duaja ndaj sëmundjeve dhe fatkeqësive

Të nderuar lexues!

Krahas masave higjenike që duhet të marrim për parandalimin e koronavirusit, të mos lëmë pas dore edhe lutjet, duatë që këshillohen në raste të tilla.

اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِندَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

اللَّهُمَّ يَا حَافِظُ يَا حَفِيظُ نِعْمَ الحَافِظُ أنْتَ، احْفَظْنَا مِنْ بَينِ أَيْدِينَا وَ مِنْ خَلْفِنَا وَ عَنْ أَيْمَانِنَا وَ عَنْ شَمَاءِلِنَا وَ مِنْ فَوْقِنَا وَ نَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ أَنْ نُغْتَالَ مِنْ تَحْتِنَا. يَا الله، يالله، يَا الله

Allahu La ilahe ila hu el Hajul Kajum. La te’hudhuhu Sinetun ue La Neum. Lehu me fi’s semeueti ue ma fi’l ard. Men dhe’l ledhi jeshfeu indehu il’le bi idhnih. Jea’lemu me bejne ejdihim ue me halfehum ue la juhituune bi shej’in min Ilmihii il’le bime Shee’e. Uesia Kursijjuhu’s semeueti ue’l ard. Ue la jeuduhu Hifdhuhume ue Hue’l Alijjul Adhiijm.

Dhe pas tij lexohet kjo lutje:
Allâhumme Jâ Hâfidhu Jâ Hafîdhu, nia’mel Hâfidhu ente. İhfedhnâ min bejni ejdînâ ue min halfinâ ue an ejmâninâ ue an shemâilinâ ue min feukinâ ue neûdhu bi adhametike en nugtâle min tahtinâ. Jâ Allah Jâ Allah Jâ Allah.

Allahu! Nuk ka zot tjetër (që meriton adhurimin) përveç Tij, të Gjallit, të Përjetshmit, Mbajtësit të gjithçkaje! Atë nuk e kaplon as dremitja, as gjumi! Atij i përket gjithçka që gjendet në qiej dhe gjithçka që gjendet në Tokë. Kush mund të ndërhyjë tek Ai për ndokënd pa lejen e Tij? Ai di çdo gjë që ka ndodhur përpara dhe çdo gjë që do të ndodhë pas njerëzve, kurse ata nuk mund të përvetësojnë asgjë nga Dituria e Tij, përveçse aq sa Ai dëshiron. Kursi’u i Tij shtrihet mbi qiejt dhe Tokën dhe Ai nuk e ka të rëndë t’i ruajë ato. Ai është i Larti, Madhështori!

O Allah, O Mbrojtës dhe Ruajtës. Sa Mbrojtës i Mirë je Ti. Na mbro neve nga para, nga mbrapa, nga e djathta, nga e majta, nga lart dhe kërkoj mbrojtje nga Madhështia Jote që të mos dëmtohemi nga poshtë nesh! O Allah, O Allah, O Allah!

Postime të ngashme