Ty të falëm për hatër të tij

Na ishin një herë dy vëllezër, ata kishin një nënë që kishte shumë nevojë për kujdesin e tyre. Çdo natë njëri prej djemëve kujdesesh për nënën, kurse tjetri bënte adhurim.

Një natë njëri prej djemëve i cili kishte adhuruar Allahun, nga kënaqësia që kishte marrë prej adhurimit, i thotë vëllait të tij:

– Ti kujdesu për nënën edhe sonte, unë do të vazhdoj me adhurimin, i tha.

– Vëllai pranoi. Përgjatë adhurimit e zë gjumi në sexhde dhe në ato momente dëgjon një zë.

Zëri që dëgjoi i thotë:

– Ne e falëm vëllain tënd dhe ty të kemi falur për hatër të tij.

Djali çuditet dhe pyet zërin:

– Si ka mundësi! Unë po adhuroj Allahun kurse im vëlla po kujdeset për nënën, si është e mundur që po më falni për hatër të tij?

Zëri i thotë:

– Ne nuk kemi nevojë për adhurimin që bën ti, por nëna jote ka nevojë për kujdesin që i tregoi vëllai yt.

 

Përktheu: Marius Tafani

 

© URTËSI.AL

 

Postime të ngashme

%d bloggers like this: