Mbi virtytin

Veset që duken janë më të lehtat. Më të rrezikshëm janë ato vese që fshihen nën dukjen e virtyteve.

Vetëm njeriu i virtytshëm di të dashurojë dhe të urrejë.

Jini përgjithësisht të virtytshëm dhe do të jeni të lumtur.

Ai që nuk e urren shumë vesin, nuk e do shumë virtytin.

Nuk është aq e lehtë sa besohet, të braktisësh virtytin. Ai i bën të vuajnë gjatë ata që e braktisin.

Virtyti shkëlqen në fatkeqësi.

Zemrat bujare nuk i pranojnë lëvdatat kur janë të tepruara.

Virtyti nuk është ndofta gjë tjetër, vetëm se bujaria e zemrës.

Mos e lejo gjuhën tënde të ecë para mendimit tënd.

Imagjinata është treguese e zgjuarsisë.

Kërkova në histori një njeri që ta merrja si shembull dhe gjeta Profetin Muhamed (s.a.s).

Postime të ngashme