Kushtet e besimit

Kushtet e besimit në fenë Islame janë gjashtë. Ata janë:

اٰمَنْتُ بِاللّٰهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْاٰخِرِ وَبِالْقَدَرِ خَيْرِهِ وَشَرِّهِ مِنَ اللّٰهِ تَعَالَى اَشْهَدُ أَنْ لَا اِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ وَاَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ

“amentu bil’lahi ue melaiketihi ue kutubihi ue rusulihi uel jeumil ahiri uel kaderi hajrihi ue sherrihi min Allahi Teala. Eshhedu en la ilahe il-Allah, ve eshhedu ene Muhameden abduhu ve rasuluhu”.

(I besova Allahut, engjëjve të Tij, librave të Tij, profetëve të Tij, ditës së fundit, në përcaktimin e Zotit që e mira dhe e keqja vjen prej Tij).

 

 

Postime të ngashme