Dita e shatëmbëdhjetë e Ramazanit

Hadithi i ditës

Ata thonë: “Ne dëgjojmë dhe bindemi. Faljen Tënde kërkojmë, o Zoti Ynë dhe te Ti do të kthehemi!”

(Kuran: 2;285)

 

Hadithi i ditës

Çdo ditë dy engjëj zbresin nga Xheneti dhe njëri prej tyre thotë: “O Allah, shpërbleje çdo person që harxhon në kauzën tënde dhe engjëlli tjetër thotë, o Allah, shkatërroje çdo mjerim.

[Buhariu]

 

Veprat e ditës

Përgatitni disa ushqime ose pije per t’ju siguruar atyre që prishin agjërimin e tyre ose në nevojë,  qoftë edhe me një gotë ujë.

 

Duaja e ditës

O Allah, të  kërkoj njohuri të dobishme, dispozitë të mirë dhe vepra që do të pranohen.

Postime të ngashme