Dita e katërmbëdhjetë e Ramazanit

Ajeti  i ditës

 Allahu ju ka nxjerrë nga barku i nënave tuaja e ju nuk dinit asgjë dhe ju dha të dëgjuarit, të parët dhe zemrat, që të jeni falënderues.

(Kuran: 16;78)

 

 Hadithi i ditës

“Të gjitha veprat e njeriut janë për veten e tij, përveç agjërimit: ai është për Mua dhe shpërblimin e tij e jap vetëm Unë.”

(Hadith kudsij)

 

Veprat e ditës

Reflektoni për gjithçka që ju jeni bekuar me vetëm një falënderim ndaj Allahut për bekimet. Thuaj Elhamdulilah me gjuhën tënde dhe shfrytëzoje pasurinë, dijen, energjinë në mënyrën që i pëlqen Allahut.

 

Duaja e ditës

Zoti ynë na jep ne  si në këtë botë atë që është e mirë dhe në botën tjetër atë që është e mirë dhe na mbro nga ndëshkimi i zjarrit.(el- Bekare: 2; 201)

Postime të ngashme