Vdekja vjen papritmas

Përgatitja për botën tjetër

 

‎يا من بدنياه اشتغل *   قد غرّه طول الأمل

O i preokupuar me çështjet e dynjasë!

Të ka mashtruar shpresa për një jetë të gjatë.

‎أ و لم يزل في غفلة   *   حتى دنا منه الأجل

A do të vazhdosh të jesh në pakujdesi?

Derisa vdekja të të afrohet!

‎الموت يأتي بغتةً   *   و القبر صندوق العمل

Vdekja vjen papritmas,

dhe varri është sënduku i veprave.

‎اصبر على أهوالها   *   لا موت إلا بالأجل

Duro ndaj sprovave të saj (dynjasë).

Nuk ka vdekje, pa i ardhur koha e caktuar!

Postime të ngashme