Ushqimet që vrasin inteligjencën tuaj

Universiteti i Montrealit  në studimin e fundit që ka zhvillur ka zbuluar se ushqimi me yndyrë, mund të ndryshojë kimikatet në tru. Përveç kësaj, ushqimet që kanë shumë yndyrë mund të shkaktojnë disa simptoma që janë të ngjashme me shenjat e depresionit dhe ankthit. Këto ushqime ndikojnë në prodhimin e dopaminës, një element kimik që dobëson funksionin njohës, të mësuarit, kapacitetin, vigjilencën, motivimin dhe kujtesën.

Ushqimet e skuqura

Ushqimet e skuqura gjithashtu shkatërrojnë ngadalë qelizat nervore të vendosura në tru. Më i rrezikshëm se të tjerët është vaji i lulediellit. Ashtu si edhe sheqernat e përpunuar, kripa e tepërt bën shumë dëm. Konsumimi i ushqimeve të kripura dhe nikotinës kanë treguar që kanë të njëjtat efekte si drogat.

Ato të shkaktojnë sjellje të ashpra dhe dëshirat për të konsumuar sërish ushqime të kripura.

Proteinat e përpunuara

Mishi është burim i pasur me proteinave të kualitetit të lartë, por proteina të përpunuara kanë salçiçet dhe mishra të tjerë të përpunuar.

Ajo bën një rrëmujë të madhe në trurin tuaj duke kufizuar rrjedhjen e gjakut të këtij organi të rëndësishëm, së bashku me rrjedhën e rregullt të glukozës dhe oksigjenit. Nikotina jo vetëm që shkakton plakjen e parakohshme, frymë të keqe dhe përbën një rrezik në rritje për kancerin e mushkërive, por ajo gjithashtu forcon kapilarët dhe enët e gjakut që luajnë një rol të rëndësishëm për funksionin e trurit tuaj.

Postime të ngashme