Mbi të gjitha, mos gënje veten

Mbi të gjitha, mos gënje veten. Njeriu që genjen veten dhe dëgjon gënjeshtrat e tij, vjen në një pikë që s’mund të dallojë të vërtetën brenda tij, ose rreth tij, dhe kështu ai humb gjithë respektin për veten dhe për të tjerët. Dhe duke mos patur asnjë respekt për veten apo te tjerët ai ndal së dashuri.
l Dostojevski l

Postime të ngashme

%d bloggers like this: