Efektet pozitive të çajit të malit kundër alzheimerit

Alzheimer prek mbi 30milionë të moshuar në mbarë botën. Pacientët fillojnë të humbin memorien dhe orientimin me kalimin e viteve.

Janë disa ushqime që kanë treguar efekt parandalues për këtë sëmundje .Një ndër to është evidentuar edhe çaji i malit .

Një studim në fakultetin Magdeburg të Gjermanisë ka treguar se konsumi i vazhdueshëm i çajit të malit, e kufizoi deri ne 80% dëmtimin e trurit, në eksperiment në minj.

Më pas, ky studim u zbatua edhe në njerëz dhe rezultatet ishin tepër optimiste, ndaj mos hezitoni ta konsumoni çajin e malit.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: