A i dini këto fakte interesante për trurin?

Truri është një nga pjesët më të rëndësishme të njeriut, shumë funksional dhe i ndërlikuar.Më poshtë do të lexoni  disa fakte interesante mbi trurin

1.Truri nuk ndjen dhimbje, edhe pse dërgon sinjale të dhimbjes.

2.Truri ka  më shumë ide nga sa ka atome në univers dhe prodhon energji elektrike sa për të ndezur një llambë 23 vatëshe.

3.Truri i një personi në moshë madhore peshon mesatarisht 1.3 kilogramë, por pesha nuk ndikon në inteligjencë.

4.Nëse truri është i shëndetshëm, aftësia për të mësuar nuk humbet kurrë. Një fakt interesant është pjesa e majtë e trurit kontrollon anën e djathtë të trupit, ndërsa pjesa e djathtë kontrollon të majtën.

5.Endërrimet i bëjnë mirë trurit, kjo pasi truri është më aktiv kur ju flini gjumë.

6.Informacioni në tru udhëton me shpejtësi të ndryshme. Neuronet në tru janë ndërtuar ndryshe dhe informacioni mes tyre udhëton me shpejtësi të ndryshme. Kjo është arsyeja pse nganjëherë mund të kujtohen informacionet në çast e nganjëherë jo.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: