• August 4, 2020
  1. Home
  2. Të përzgjedhura

Category: Tregime

Kur të vlerësohet puna që bën…

Kur të vlerësohet puna që bën…

Një djalosh u afrua pranë një kabine telefonike që ndodhej brenda një dyqani dhe i bie një numri. Pronari i dyqanit po e vëzhgonte dhe po dëgjonte bisedën: Djaloshi: “Zonjë, a mund të më punësoni…

Read More
Ndryshimi i nijetit

Ndryshimi i nijetit

Tregohet se një burrë dëgjoi se disa njerëz adhuronin një pemë në vend të Zotit. I revoltuar nga kjo që dëgjoi ai rrëmbeu sëpatën dhe u nis drejt pemës që ta priste. Në rrugë iu…

Read More
Hallall apo haram?

Hallall apo haram?

Në kohët e hershme, një beduin nga shkretëtira mbërriti në qytet. Meqë sapo kishte hyrë koha për të falur namazin, ai u drejtua për në xhami. Me të mbërritur, pa një djalosh jashtë dhe i…

Read More
Si të shpëtoj nga mëkatet?

Si të shpëtoj nga mëkatet?

Transmetohet se një njeri shkoi te Ibrahim ibn Ed’hemi dhe i tha: “Unë jam zhytur në mëkate. Më trego diçka që ta ndaloj veten prej tyre.” Ibrahim Ed’hemi i përgjigjet: Nëse nuk do t’i bindesh…

Read More
Vlera e botës vetëm sa një gotë ujë!

Vlera e botës vetëm sa një gotë ujë!

Prijësi Harun Rashidi shkonte shpesh të vizitonte të madhin Shakik Belhi dhe kërkonte prej tij këshilla dhe të lutej për të. Njëherë Shakik Belhi i tha: -Mendo sikur ke mbetur në mes të shkretëtirës dhe…

Read More
Mbuloji të metat e njerëzve, që Zoti të mbulojë të metat e tua

Mbuloji të metat e njerëzve, që Zoti të mbulojë të metat e tua

Transmetohet se kur Musai (a.s) endej me hebrenjtë në shkretëtirë, kaploi një thatësirë e madhe. Musait iu shpall se shiu nuk binte për shkak të një mëkatari. Musai u tregoi njerëzve dhe priti që mëkatari…

Read More
A i çmojmë sa duhet mirësitë e Zotit?

A i çmojmë sa duhet mirësitë e Zotit?

Ajeti që Allahu përsërit më shumë në suren “Rrahman” është: “E cilën të mirë të Zotit tuaj po e mohoni?” Ndoshta nuk i mohojmë drejtpërsëdrejti, por ndoshta i mohojmë ato në mënyrë të tërthortë, fare…

Read More
Ujqërit brenda nesh…

Ujqërit brenda nesh…

Një ditë nipi shkon i nxehur te nipi i tij, ngaqë një shok i klasës i kishte bërë padrejtësi. Gjyshi, pasi e dëgjon, i thotë: “Të të tregoj një histori? Edhe unë dikur kam pas…

Read More
Imam Ahmed b. Hanbeli dhe bukëpjekësi

Imam Ahmed b. Hanbeli dhe bukëpjekësi

Imam Ahmedi deshi ta kalonte një natë në xhami, por roja i xhamisë e pengoi. Ai këmbënguli, por roja u ngrit dhe e largoi prej xhamisë. Në atë kohë ishte në moshë të shtyrë dhe…

Read More
Çdokush mund të ketë një derë të hapur me Zotin!

Çdokush mund të ketë një derë të hapur me Zotin!

Ahmed b. Hanbeli tregon: “Isha duke ecur në rrugë dhe papritur shikova një person, i cili plaçkiste njerëzit, por më vonë si për çudi, të njëjtin person e pashë në xhami duke u falur! Shkova…

Read More