• August 10, 2020
  1. Home
  2. Reportazh

Category: Reportazh

Arafati, porta e mëshirës

Arafati, porta e mëshirës

Ferit Lika nga ditari i një gazetari Në ditën e 9 të muajit dhulhixhe sipas kalendarit Islam, falëm namazin e sabahut në Mina dhe pas lindjes së diellit u nisëm për në Arafat. Vajtja në…

Read More
Arafati, porta e mëshirës

Arafati, porta e mëshirës

nga ditari i një gazetari Nga Ferit Lika Në ditën e 9 të muajit dhulhixhe sipas kalendarit Islam, falëm namazin e sabahut në Mina dhe pas lindjes së diellit u nisëm për në Arafat. Vajtja…

Read More
Nëpër Kelmend, majave të turizmit

Nëpër Kelmend, majave të turizmit

Afro 90 vite më parë, një nga shqiptarët më të kënduar të kohës, studiuesi dhe përkthyesi Stavro Frashëri nga Korça, që shoqëronte një antropolog amerikan nëpër viset e epërme veriore, shkruante “shqiptarë jemi, por Shqipërinë…

Read More
Jetë peshkatarësh në lagunën e Karavastasë

Jetë peshkatarësh në lagunën e Karavastasë

Motori ndalet në fshatin Zharnec rreth 8 km larg Bashkisë së Divjakës. Kthen kokën drejt perëndimit dhe tej në horizont dallon lagunën e Karavastasë. Rruga drejt saj është e paasfaltuar dhe e ngushtë. Ecim midis…

Read More
Sarajevë, aty ku historia nuk harrohet

Sarajevë, aty ku historia nuk harrohet

Nga Ferit Lika Kujtesa është gjallë… RRUGA… Tiranë- Sarajevë Lëmë pas Tiranën një pasdite të së enjtes së vrenjtur dhe nisemi për në Sarajevë. Rruga qe e gjatë dhe e lodhshme. Menjëherë sapo kaluam doganën…

Read More
Rrugicat e gurta…

Rrugicat e gurta…

Ferit Lika nga Ditari i një gazetari “…rrugicat e gurta janë aty si dëshmi e së vjetrës, rrënjët e të cilave janë ngulur thellë në historinë e një realiteti shumë kohë më parë.” Lëmë pas…

Read More
Trashëgimia e humbur e Tiranës

Trashëgimia e humbur e Tiranës

Nga Ferit Lika Qyteti 400 vjeçar që  u themelua nga Xhamitë Tirana moderne përpiu gjithçka, gjithçka nga e kaluara e saj, nga historia, nga vlerat dhe bukuritë e dikurshme. E sot në këtë 400 vjetor…

Read More
10 herë në Shtëpinë e Zotit

10 herë në Shtëpinë e Zotit

Nga Ferit Lika Asije Zela, është një zonjë e cila ka shkruar 9 herë në Haxh dhe këtë vit bëhet e 10-ta herë. Ajo përshkruan me emocion herën e parë, përshtypjet dhe emocionet e para,…

Read More
Xhamia e Vjetër, gurthemeli i hequr i kryeqytetit

Xhamia e Vjetër, gurthemeli i hequr i kryeqytetit

Nga Ferit Lika Xhamia e Vjetër e Tiranës (Xhamia e Sulejman Pashës)  Xhamia e vjetër e Tiranës mendohet të jetë ndërtuar aty nga mesi i shekullit XVI, prej Sulejman Pashës, djali i një prej familjeve…

Read More
Agjërim në kohën e diktaturës!

Agjërim në kohën e diktaturës!

Nga Ferit Lika Ramazani te shqiptarët Për afro çerek shekulli feja tek ne u ndalua nga ligjet e kota dhe të pabaza të atij absurdi mbi tokë, që ngrinte krye mbi shpirtra të pafajshëm duke…

Read More