• August 10, 2020
  1. Home
  2. Familja

Category: Profeti Muhamed

Dashuria e Profetit Muhamed (s.a.s.) për nënën

Dashuria e Profetit Muhamed (s.a.s.) për nënën

Siç dihet, Profeti (s.a.s.) e humbi nënën e tij, zonjën Emine kur ishte akoma një djalë i vogël gjashtë vjeç. Por, nëse ajo do të jetonte nuk është e vështirë të mendohet dashuria e sinqertë…

Read More
Ky ishte Muhamedi (a.s)

Ky ishte Muhamedi (a.s)

Ai e jepte ndihmën e tij rregullisht në punët e shtëpisë, ndizte vetë zjarrin, fshinte shtëpinë, milte dhitë, arnonte rrobat dhe qepte këpucët. Në portretin profetik kishte një përputhje të plotë dhe harmoni mes pamjes…

Read More
Si e shfrytëzonte kohën Profeti (a.s) dhe si e organizonte atë?

Si e shfrytëzonte kohën Profeti (a.s) dhe si e organizonte atë?

Profeti (a.s) e ndante kohën në tri pjesë; njërën ia kushtonte Allahut (xh.sh), tjetrën familjes, ndërsa pjesën e tretë e ndante me veten dhe bashkëkohësit e tij. Ai nuk përtonte t’u ofronte njerëzve këshilla dhe…

Read More
Profeti  i mëshirës

Profeti  i mëshirës

Një ditë shkon një beduin tek i Dërguari i Allahut (s.a.s) dhe i thotë: “Më jep nga ajo që të ka dhënë Allahu…” Sahabët u inatosët me të dhe mëshuan drejt tij që ta qortonin.…

Read More
Vetëm kujto…

Vetëm kujto…

Nëse dikush të nënçmon, kujto se si Profetit (s.a.s) ia gjakosën këmbët në Taif. Nëse je duke mbaruar urie, kujto betejën e Hendekut, kur Profeti (a.s) kishte vënë dy gurë në stomak. Nëse je i…

Read More
Ai ishte mëshirë e dhuruar për mbarë krijimin

Ai ishte mëshirë e dhuruar për mbarë krijimin

Allahu thotë në Kuran: “E Ne të dërguam ty Muhamed vetëm si mëshirë për të gjitha krijesat.” (Enbija, 107) Allahu i Madhëruar i dhuroi mëshirë gjinisë njerëzore në dërgimin e lajmëtarëve të fesë, Ademin, Ibrahimin,…

Read More
Morali i lartë i Profetit Muhamed (s.a.s)

Morali i lartë i Profetit Muhamed (s.a.s)

Allahu i Madhëruar thotë: “Vërtet (O Muhamed) ti je në një shkallë të lartë të moralit.” (El-Kalem, 4) Ja disa shembuj që tregojnë për moralin e lartë dhe thjeshtësinë e Profetit Muhamed (s.a.s). -Tregohet se…

Read More
As amberit e as miskut nuk i vinte aromë më e këndshme se ajo e lëkurës së Profetit (a.s)

As amberit e as miskut nuk i vinte aromë më e këndshme se ajo e lëkurës së Profetit (a.s)

Një nga ndodhitë e veçanta në rrugëtimin shpirtëror të besimtarit për në botën tjetër, është se engjëjt do ta mbështjellin atë me pëlhura me aromat më të mira dhe kur banorët e qiellit t’i ndiejnë…

Read More
Rëndësia që Profeti (a.s) i jepte pastërtisë

Rëndësia që Profeti (a.s) i jepte pastërtisë

Profeti (a.s) i kushtonte shumë rëndësisë pastërtisë. Ai vazhdimisht i lante duart para dhe pas ushqimit. Kur zgjohej nga gjumi, nuk hante dhe nuk pinte asgjë, pa larë më parë duart. Puna e parë që…

Read More
Ushqimet e pëlqyera nga Profeti (a.s)

Ushqimet e pëlqyera nga Profeti (a.s)

Është provuar se këto ushqime kanë vlera të larta ushqimore dhe janë të shëndetshme. Hurmat Arabe Hurmat nuk kanë kolesterol dhe përmbajnë shumë pak yndyrë. Ato janë të pasura me vitamina dhe minerale. Përmbajnë vitaminë…

Read More