Mrekulli brenda trupit të njeriut

ADN-ja e cila ka një madhësi prej 1 të mijtat e milimetrit, përbëhet prej rreth 200 miliard atomesh dhe përmban 1 milion faqe informacion.

Në trupin e njeriut ka rreth 656 muskuj. Disa prej tyre janë 38 cm, e disa mezi arrijnë një milimetër.

Nervi pamor i syrit përbëhet prej 500 mijë fijesh të cilat nëse renditet njëra pas tjetrës do të arrijnë gjatësinë 60 kilometra.

Gjaku në organizmin e njeriut udhëton shumë shpejt, prej zemrës deri te gishtërinjtë e këmbës arrin për 16 sekonda, deri në tru për 8 sekonda dhe deri në mushkëri vetëm për 6 sekonda.

Një i rritur merr frymë afërsisht 25.000 herë në ditë.

Zakonisht një njeri ka në kokë rreth 100.000 fije floku. Tek flokë-kuqtë kjo shifër arrin në 90.000, te biondët në 140.000 dhe tek brunët diçka në mes këtyre dy shifrave. Mesatarisht çdo ditë bien nga 50 deri në 100 fije floku.

Postime të ngashme