Lutja kundrejt përmbytjeve

Profeti a.s bënte këtë lutje në momentet kur binte shi i dendur:

اَللَّهُمَّ حَوَالَيْنَا وَلاَ عَلَيْنَا، اَللَّهُمَّ عَلَى الْاٰكَامِ وَالْجِبَالِ وَالظِّرَابِ وَالْأَوْدِيَةِ وَمَنَابِتِ الشَّجَرِ

“O Allah bëje të bjerë rreth nesh dhe jo mbi ne, nëpër kodra, male, lartësira, lugina dhe nëpër pyje!”

Burimi: Imam Buhari, İstiska.

Postime të ngashme