Lutja e tehexhudit

Profeti a.s kur ngrihej për të falur namaz tehexhudi (nate) lutej në këtë formë:

اَللَّهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ قَيُّومُ السَّمٰوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ مَلِكُ السَّمٰوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ نُورُ السَّمٰوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ فِيهِنَّ، وَلَكَ الْحَمْدُ أَنْتَ الْحَقُّ وَوَعْدُكَ الْحَقُّ وَلِقَآءُكَ حَقٌّ وَقَوْلُكَ حَقٌّ وَالْجَنَّةُ حَقٌّ وَالنَّارُ حَقٌّ وَالنَّبِيُّونَ حَقٌّ وَمُحَمَّدٌ صلى الله عليه وسلم حَقٌّ وَالسَّاعَةُ حَقٌّ

O Allah, Ty të përket falenderimi, Ti je Mbajtësi i qiejve, tokës dhe çfarë ka në to. Ty të përket falenderimi, Ti je Sunduesi i qiejve, tokës dhe çfarë ka në to. Ty të përket falenderimi, Ti je (Nuri) Drita i qiejve, tokës dhe çfarë ka në to. Ty të përket falenderimi, Ti je i Vërteti, premtimi Yt është i vërtetë, takimi me Ty është i vërtetë, Fjala Jote është e vërtetë, Xheneti Yt është i vërtetë, Zjarri Yt është i vërtetë, Profetët e Tu janë të vërtetë, Muhamedi alejhi selam është i vërtetë dhe Kijameti është i vërtetë.”[1]

 

اَللَّهُمَّ لَكَ أَسْلَمْتُ وَبِكَ اٰمَنْتُ وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْكَ أَنَبْتُ وَبِكَ خَاصَمْتُ وَإِلَيْكَ حَاكَمْتُ فَاغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ وَمَآ أَخَّرْتُ وَمَآ أَسْرَرْتُ وَمَآ أَعْلَنْتُ وَمَآ أَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنِي ,أَنْتَ الْمُقَدِّمُ وَأَنْتَ الْمُؤَخِّرُ لآَ إِلٰهَ إِلآَّ أَنْتَ وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ

 “O Allah, vetëm Ty tu nënshtrova, Ty të besova, te Ti  u mbështeta, te Ti u pendova, vetëm për kënaqësinë Tënde u përpoqa, dhe vetëm Ty si Gjykues (të veprave) të caktova. Më fal mua gjynahet e kaluara dhe të ardhme, çfarë kam fshehur dhe shfaqur, Ti i di ato më mirë se mua.  Ti je ai i Cili nxjerr para dhe lë prapa. Nuk ka Zot tjetër veç Teje, nuk ka forcë dhe fuqi tjetër veç Allahut!”[2]

[1] Ebû Dâvûd, edeb 98; Nesâî, Sijâm 70; Ahmed b. Hanbel, el-Musned, 1/400, 414.

[2] Buhârî, tehexhud 1; teuhid 8, 35; Ahmed b. Hanbel, el-Musned, 1/358

Postime të ngashme