Lutja dhe përshëndetja mes familjarëve kur hynë në shtëpi

Lutja dhe përshëndetja mes familjarëve kur hynë në shtëpi

Lutja dhe përshëndetja e familjes me selam [eselamu aleykum] kur hy në shtëpi është sunet për muslimanin.

“Por, kur te hyni ne shtepi, ju te pershendetni me pershendetje te caktuar nga Allahu, te uruar e te bekuar.”
{En-Nûr, 61}

Enesi (radijAllahu anhu) thote: Profeti (alejhis-selam) me ka thenë: “O djalosh, kur te hysh ne familjen tende, pershendete që të ketë begati për ty dhe për familjen tënde.”
{Tirmidhiu, hadith hasen sahih}

/profetimuhamed.net/

Postime të ngashme