Kur’ani dhe shkenca: Treni dhe mjetet e tjera

“Ai ka krijuar edhe kuajt, mushkat, gomarët për ju për t’i ngarë dhe për hijeshi. Ai krijon edhe gjëra të tjera që ju nuk keni aspak dije.” (Nahl/8)

“Dhe një shenjë për ta është (ajo) se Ne mbartëm pasardhësit e tyre në barkën e ngarkuar rëndë(të Nuhut). Dhe Ne kemi krijuar po si ajo për ta, të cilat i ngasin e udhëtojnë.” (Jasin/41-42)

Këto ajete krahas kafshëve transportuese të njohura dhe anijeve me vela, japin shenja edhe për trenin, avionin, makinat dhe llojet e tjera.

Postime të ngashme