Kur’ani dhe shkenca: Qielli rrezatues dhe kthyes

“Betohem për qiellin (me retë e shiut) i cili ka aftësi kthimi.” (Tarik/11)

Domethënë çdo gjë që ngrihet në qiell kthehet në tokë. Avujt e ujit kthehen si shi. Trupat kthehen nga forca tërheqëse e tokës. Valët hapësinore me rrezatimin e tyre kthehen nga shtresa e jonosferës. Rrezet e ngrohta infra të kuqe kthehen me të njëjtën mënyrë në tokë duke e ngrohur atë natën.

Ndërkohë, qielli rrezaton ato që i hidhen nga toka. Veçanërisht ato që i hidhen nga bota e jashtme i rrezaton dhe i shpërndan. Duke mbrojtur kështu tokën nga rrezet vrasëse të universit dhe rrezet ultraviolet. Sikur qielli të ishte një tavan aktiv…

Postime të ngashme

%d bloggers like this: