• August 4, 2020
  1. Home
  2. Familja

Category: Familja

Dashuria e Profetit Muhamed (s.a.s.) për nënën

Dashuria e Profetit Muhamed (s.a.s.) për nënën

Siç dihet, Profeti (s.a.s.) e humbi nënën e tij, zonjën Emine kur ishte akoma një djalë i vogël gjashtë vjeç. Por, nëse ajo do të jetonte nuk është e vështirë të mendohet dashuria e sinqertë…

Read More
Lumturia bashkëshortore

Lumturia bashkëshortore

Përveçse është themeli për ngritjen e një familje të shëndetshme, lumturia bashkëshortore na mbron edhe nga sëmundjet. Bashkëshortët që jetojnë të lumtur, janë më rezistentë ndaj sëmundjeve. Sipas disa studimeve të universitetit “Arizona”, lumturia bashkëshortore…

Read More
Përshpejtimi i zhvillimit psikik të fëmijës

Përshpejtimi i zhvillimit psikik të fëmijës

Shkenca po zbulon afate më të hershme të proceseve të para të analizës që i bën fëmija botës që e rrethon. Ato bazohen në plasticitetin e jashtëzakonshëm dhe mundësitë e pakufizuara që ka fëmija për…

Read More
Çfarë ndihmon në zhvillimin mendor të fëmijëve?

Çfarë ndihmon në zhvillimin mendor të fëmijëve?

Kur flasim për mënyrën se si fëmijët tanë mendojnë, ndiejnë aftësinë e tyre për të bashkëpunuar me të tjerët, ne po flasim për shëndetin e tyre mendor. Ajo çka i ndihmon fëmijët të gëzojnë një…

Read More
Një burrë i mençur…

Një burrë i mençur…

Kë quajmë ne sot burrë të mençur? Çfarë e bën një burrë të jetë i mençur? Mos vallë e bën karriera e suksesshme? Mos vallë është ai që është i mirë për të tjerët apo…

Read More
Lumturia bashkëshortore

Lumturia bashkëshortore

Përveçse është themeli për ngritjen e një familje të shëndetshme, lumturia bashkëshortore na mbron dhe nga sëmundjet. Bashkëshortët që jetojnë të lumtur, janë më rezistencë ndaj sëmundjeve. Sipas disa studimeve të universitetit “Arizona”, lumturia bashkëshortore…

Read More
Arti i edukimit të fëmijëve

Arti i edukimit të fëmijëve

Çdo fëmijë në gjendje shëndetësore të mirë ka dëshirë të veprojë, të jetë aktiv dhe kërkues në njohjen e gjërave të reja. Në këto rrethana, ai edhe mund të gabojë. Por gabimi nuk duhet t’i…

Read More
Respekti dhe ndihma ndaj të moshuarve

Respekti dhe ndihma ndaj të moshuarve

Profeti Muhamed (s.a.s) ka thënë: “Nuk është prej nesh ai që nuk i mëshiron të vegjlit dhe nuk tregon respekt për të moshuarit!” Një normë themelore e edukatës është respektimi i më të mëdhenjve, më…

Read More
Edukimi i fëmijëve

Edukimi i fëmijëve

Edukimi dhe mirërritja e fëmijëve përmbledh përkujdesjen për t’i bërë ata të pavarur dhe të përgjegjshëm. Kjo do të thotë t’u jepet atyre një edukim i tillë që të harmonizojë përgatitjen për këtë jetë dhe…

Read More
Roli i prindërve në edukimin e fëmijëve

Roli i prindërve në edukimin e fëmijëve

Profeti Muhamed (a.s) ka thënë: “Asnjë prind nuk mund t’i japë fëmijës së vet një dhuratë më të çmuar sesa edukata dhe morali i bukur.” Detyra kryesore e prindërve është t’u mundësojnë fëmijëve zhvillimin dhe…

Read More