Disa nga dobitë e mjaltit

nga dobitë e mjaltit

Disa nga efektet e mjaltit në trupin e njeriut:

1-Mjalti është ushqimi më i mirë.

2-Mjalti kalon menjëherë në gjak.

3-Ai është një ushqim i domosdoshëm për ata që vuajnë nga anemia.

4-Mjalti është shumë i lehtë për stomakun.

5-Ai është shumë i pasur me vitamina B, B6 dhe C.

6-Ndihmon në rritjen e shëndoshë të fëmijëve.

7-Mjalti pastron gjakun.

8-Mjalti është miku i zemrës dhe i atyre që vuajnë nga ulçera e stomakut.

9-Mjalti ndikon në zhvillimin e kockave.

10-Mjalti ndikon në uljen e tensionit të gjakut.

11-Mjalti normalizon frymëmarrjen.

12-Mjalti forcon itelektin e njeriut.

13-Bën mirë për reumatizmën.

14-Mënjanon dhimbjet në vendet që lyhen me të.

nga dobitë e mjaltit

Postime të ngashme