• August 4, 2020

Çfarë ndodh pas infarktit në zemër?

Kurani i kushton vëmendje edhe stabilitetit emocional, saqë kur ta ushtrojmë, ndihemi të gëzuar, të lumtur, të hareshëm, çfarë tregon qëndrueshmërinë dhe rehatinë emocionale. Jeta ka shumë telashe, por pavarësisht prej tyre, kur ta shquajmë të drejtën nga e padrejta, të mirën nga e keqja, vetëm atëherë do të jemi të aftë të veprojmë në mënyrën e duhur, si në fatkeqësi ashtu edhe në gëzim. Infarkti i zemrës mund të jetë përkujtues se jeta nuk zgjat përgjithmonë. Çfarë ndodh pas infarktit në zemër?

Sipas një studimi, pacientët me depresione kronike të zemrës, ka gjasa të vuajnë nga infarkti i dytë në të njëjtin vit. Depresioni afatshkurtër është i zakonshëm pas infarktit në zemër. Të rejat e fundit tregojnë që nëse depresioni nuk ndalon dhe pacienti nuk ka mbështetje nga familja, shokët apo psikiatri, kjo do të thotë se infarkti i dytë i zemrës është më se i mundshëm. Studimi është botuar në të përmuajshmen e Shoqatës Amerikane për çështjet e zemrës dhe ishte kryer në 887 persona. Thuajse një e treta kishte raportuar se depresioni ishte i vazhdueshëm pas infarkteve të tyre të zemrës. Nëse personi ndien qetësi në zemër, ai nuk përballet me depresionin.

Postime të mëparshëm

Të mendohemi mirë para se të flasim

Postime të rradhës

Si kthehet mirësia?